AKTUELNO

Predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac podneo je danas ostavku na to mesto, ali ostaje u DS.

Predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac rekao je da više neće biti na čelu te stranke i dodao da ne odlazi iz DS.

- Odlazim sa mesta predsednika, ali prekidam staru praksu - ostajem u Demokratskoj stranci i biću veran - izjavio je on.

Šutanovac je rekao da je više od 20 godina u Demokratskoj stranci. "Imam iskustvo i mislim da ću moći da pomognem", kazao je i zahvalio se svim građanima koji su članovi te stranke i onima koji su podržavali DS.

Kako je i bilo najavljeno na sednici Glavnog odbora DS Šutanovac je podneo ostavku zbog lošeg rezultata na beogradskim izborima.

Predsedništvo DS bi na sednici trebalo da predloži zakazivanje vanredne stranačke Skupštine na kojoj će se birati novo rukovodstvo.

Šutanovac je u četvrtak na zajedničkoj sednici Predsedništva i poslaničkog kluba DS saopštio da će podneti ostavku na sednici Glavnog odbora. Prethodno je Balša Božović zbog loših izbornih rezultata podneo ostavku na mesto predsednika beogradskog odbora DS.

Božović je bio i šef izbornog štaba DS-a na beogradskim izborima. U međuvremenu je za v.d. predsednika Gradskog odbora DS-a Beograd izabran Dragoslav Šumarac koji će voditi beogradske demokrate do izbora novog predsednika odbora. DS je na izborima za odbornike Skupštine grada u nedelju, 4. marta dobila 2,25 odsto glasova i ostala ispod cenzusa.

Pročitajte još: BOŠKO OBRADOVIĆ NESTAO NAKON IZBORA! Sakrio se i razmišlja o ostavci?!

#Demokratska stranka

#Dragan Šutanovac

#Ostavka

'