AKTUELNO

Pojedinci iz dela opozicije nisu svesni šta govore, ne vode računa o terminologiji, a iz svega ovog se zaključuje da su protiv svega što je srpsko - protiv srpske tradicije, istorije i kulture.

Reditelj Goran Marković u jednoj emisiji je govorio posprdno o Marinkovoj bari, kao mestu gde treba premestiti spomenik Stefanu Nemanji. Pretpostavka je da je Marković hteo da kaže da spomenik "za bolje nije" nego da završi u jednom ovakvom naselju.

Urednik političke rubrike u Srpskom telegrafu Borko Kašanski kaže da ga je ova izjava šokirala, a posebno način na koji je izrečena.

- Marković je rekao kako spomenik može u Borču recimo, pa se treći gost emisije ubacio i rekao da bi mogao da bude izmešten u Medaković, za sve to vreme Vladeta Janković se smejao. Nisam siguran da li su oni svesni šta govore – kaže Kašanski za “Novo jutro”.

Foto: TV Pink Printscreen

Branko Radun, politički analitičar, kaže da niko nije reagovao na ovo ismevanje ljudi koji žive van centra grada i neprimerene komentare.

- Ispada da u Marinkovoj Bari ne žive ljudi, a onda se upotrebljava i terminologija po kojoj ispada da je spomenik nakaza, da u Srbiji vlada mafija… Ljudi, ne možete da pobedite ni na jednim izborima ako podcenjujete ljude koji za vas treba da glasaju. To je moj najkraći komentar – kaže Kašanski.

Radun dodaje da ovo nije prvi napad na spomenik Stefanu Nemanji, ali da je jedna druga stvar sporna.

Foto: TV Pink Printscreen

- Oni ne kažu: “Meni se ne sviđa spomenik, ja bih ga drugačije napravio”, već iza toga vidimo da su protiv toga da Stefan Nemanja ima spomenik, te prema bilo kakvom iskazivanju srpske tradicije i običaja imaju negativan odnos – kaže Radun.

Smeta im, dodaje i Stefan Nemanja i Aleksandar Vučić, ali zbog toga što nekome smeta aktuelna vlast, meta ne treba da budu istorija i tradicija.

#Borko Kašanski

#Branko Radun