AKTUELNO

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović primila je u oproštajnu posetu odlazećeg ambasadora Hrvatske u Srbiji Gordana Markotića.

Razgovarali su o biletralnim odnosima dve zemlje, procesu evropskih integracija Srbije, stanju u Evropskoj uniji, odnosima u regionu i drugim temama. Joksimović je naglasila da su odnosi Srbije i Hrvatske važni, ne samo za dve države, već i region i da bi otvorena pitanja trebalo rešavati iskrenom međusobnom komunikacijom.

Ocenila je da negativna retorika ne sme da se čuje od visokih zvaničnika, jer kao takva može negativno uticati na dobrosusedske odnose. Istaknuto je da je stabilnost regiona u interesu obe države.

Pročitajte još: VUČIĆ I MARKOTIĆ dogovorili da se intenzivira rad mešovitih komisija za rešavanje otvorenih pitanja

Naglašeno je da postoji prostor za saradnju u oblasti evropskih integracija i zajedničkih projekata prekogranične saradnje u pograničnim opštinama od kojih su neki već započeti, navodi se u saopštenju iz njenog kabineta.

Ambasador Markotić je ukazao na važnost izgradnje zajedničkog suživota kroz ostvarivanje interesa građana obe zemlje.

Ministarka evropskih integracija upoznala je ambasadora Hrvatske sa dinamikom pristupnih pregovora i daljim planovima Srbije u procesu evropskih integracija.

Joksimović poželela je Gordanu Markotiću uspeh u budućem radu i zahvalila na saranji koju su ostvarili tokom njegovog službovanja u Beogradu.

#Hrvatska

#Jadranka Joksimović

#ambasador

'