AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da je doneta odluka izuzimanje određene robe od plaćanja carinskih dažbina.

– Danas je pripremljena odluka Vlade, da se država odrekne prihoda sa carine, za eventualni uvoz nafte iz trećih zemalja – rekao je Vučić.

On je dodao da je Vlada je donela odluku da izuzme određenu robu od plaćanja carinskih dažbina, da bismo uspeli da obezbedimo polusnabdevenost tržišta.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

– Bajden je doneo zabranu da se zabrani uvoz robe iz Rusije. Ako odluka bude da zabrane uvoz svih energenata sa ruske federacije, mi smo u problemu, onda od kuda da dobijemo, ne može gas da padne sa neba. Naftna industrija Srbije traži uvoz iz trećih zemalja. Danas je pripremljena odluka da bismo uspeli da obezbedimo punu snabdevenost – rekao je Vučić.

Predsednik Srbije istakao je da je doneta odluka tzv. indeksacije, te da država plaća 20 odsto od ukupne akcize.

– Večeras je u veleprodaji cena evrodizela 193 dinara, svi koji prodaju po ceni 179 dinara ne mogu da izdrže. Sutra će Vlada doneti odluku da marža bude 6 dinara, svi su bili korektni i prihvatili maržu. Doneli smo odluku tzv. indeksacije i država plaća 20 odsto od ukupne akcize da bi mogla da stabilizuje cene. Na sutrašnji dan imali biste 2 dinara veću cenu nego danas – zaključio je Vučić.