AKTUELNO

Blic je objavio, pozivajući se na diplomatske krugove u Briselu, da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić uplašio puta u Brisel zbog kritika kojima je izložen zbog neuvođenja sankcija Rusiji. A tim povodom, savetnica za medije Suzana Vasiljević kratko je rekla da "oni koji govore da se Aleksandar Vučić uplašio nečijih napada i kritika, da očigledno ništa ne znaju o predsedniku Vućiću i njegovom karatkteru, ali ni o politici Srbije.

Miloš Garić, glavni i odgovorni urednik portala Kosovo online, komentarisao je jučerašnje navode da se predsednik Srbije plaši da otputuje u Brisel, nazivajući ih spinovanjem priče.

Foto: TV Pink Printscreen

- Srbija ima stav zajedno sa Severnom Makedonijom i Albanijom, i one pokazuju da ne žele da učestvuju u predstavi licemerja i laži koje traju godinama unazad, a sada je takva situacija gde je ta prelomna tačka - rekao je on.

Kako kaže, još od 2003 godine, prisutna je priča da Srbiju i Zapadni Balkan EU dočekuje raširenih ruku, a do sada se ništa nije desilo.

- Tu imamo kontradiktorne izjave, i mi postajemo sumnjičavi, kao da ti ljudi ne znaju ni šta žele od nas - dodao je Garić.

Aleksandar Šešelj, zamenik predsednika Srpske radikalne stranke, kaže da je činjenica da Srbija i Vučić prolaze kroz večiki pritisak zbog priče oko uvođenja sankcija Rusiji.

Foto: TV Pink Printscreen

- Mislim da je naša priča o evropskim integracijama tužna priča. Tu smo morali da ispunimo niz poražavajućih uslova. Sad se traži da se odreknemo Kosova, pa priča o genocidu u Srebrenici... Nama prilazi život u iščekivanju tog ulaska. Od nas se traži da napravimo samouništenje, da bi neki bili zadovoljni - naveo je Šešelj.

Autor: