AKTUELNO

Zamenik šefa poslaničke grupe SNS Vladimir Orlić oštro je danas reagovao na istupanje predstavnika opozicije u parlamentu, ocenivši da su se utrkivali u tome ko će u skupštini pokazati "najpodlije i najniže moguće ponašanje".

Oni su, kako je rekao, "isturili svoj odred odred Dveraša da predvodi cirkus beščašća", nezabeležen u skupštini.

"Ono što se dešavalo Srbija je videla svojim očima - beskrupolozne psovke koje su upućivali poslanici DS, udruženja Saše Radulovića, psovke koje ne priliče ni trećerazrednom kočijasu, a koje su sebi dozvolili poslanici i nad čime se zgrožena javnost iščuđava danima", rekao je Orlić na konferenciji za novinare.

Brnabić: Ima političara koji dele medije na podobne i nepodobne, ali nisu u Vladi!

Kako je rekao, danas i juče smo u parlamentu pisustvovali "jurišnom zaposedanju govornice", a Dveri čiji su "partneri i uzori neofašisti iz Nemačke i Bugarske", trude se da ono najgore i najbezočnije dovedu u parlament u pokušaju da provociraju, izazovu fizički sukob, incident, tuču i tako spreče sednicu.

Orlić je rekao da je poslanica Dveri Marija Janjušević, koja je danas udaljena sa sednice, svojim "gluamatanjem i otužnom predstavom" uzurpirala sednicu u pokušaju da predsednicu parlamenta Maju Gojković onemogući u vođenju sednice.

On je novinarima pokazao mikrofon koji je, kako je naveo, iščupala Janjušević dok se "nadvikivala" s predsednicom parlamenta, a koja, prema njegovim rečima, zaslužuje priznanje jer je pokazala neviđenu toleranciju i uložila nadljudske napore da bi vodila sednicu.

Kako je rekao, Gojković je branila i Skupštinu i mesto predsedavajućeg, nije ni vikala ni dobacivala, već je pokazala toleranciju iznad svake granice, a bila je spremna i da povuče opomene izrečene Nogu, ali posalnici Dveri za to nisu bili zainteresovani.

#Skupština Srbije

#Vladimir Orlić

'