AKTUELNO

Premijerka Srbije Ana Brnabić dočekala je na aerodromu premijera Albanije Edija Ramu koji će danas prisustvovati otvaranju prvog međunarodnog sajma vina "Vinska vizija Otvorenog Balkana", pod pokroviteljstvom vlada Srbije, Severne Makedonije i Albanije u okviru inicijative Otvoreni Balkan.

Prvi međunarodni sajam vina "Vinska vizija Otvorenog Balkana", pod pokroviteljstvom vlada Srbije, Severne Makedonije i Albanije u okviru inicijative Otvoreni Balkan, biće otvoren danas u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Albanije, Severne Makedonije i Crne Gore, Edija Rame, Dimitra Kovačevskog i Dritana Abazovića.

Foto: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC

Svečano otvaranje sajma, koji traje do 4. septembra, planirano je u 13 časova u Hali 1 Beogradskog sajma.

Na sajmu učestvuje skoro 400 izlagača i prizvođača vina iz više od 20 zemalja. Najviše njih će biti iz zemalja regiona, pre svega Srbije, Severne Makedonije, Albanije, ali i iz celog sveta, Južne i Severne Amerike i centralne Evrope.

Samo iz Srbije, Severne Makedonije i Albanije učestvovaće više od 230 izlagača. Učestvuju i izlagači iz Crne Gore, BiH, Hrvatske, Slovenije, Italije, Francuske, Argentine i Čilea.

Foto: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC

Vina će ocenjivati 25 međunarodnih sudija, od kojih pet sa oznakom "master of vine", što sajmu daje posebnu težinu i svrstava ga u red najprestižnijih u svetu.

Sajam vina otvoren za posetioce od 16 sati, ulaznice 500 din

Sajam vina “Vinska vizija Otvorenog Balkana”, koji traje do 4. septembra za posetioce će biti otvoren danas od 16.00 sati do 20.00 sati, a pojedinačna ulaznica za ovu manifestaciju košta 500 dinara, dok je grupna karta 400 dinara. Kapije sajma za sve zainteresovane biće otvorene sutra i prekosutra od 12 do 20 sati, dok će u nedelju, poslednjeg dana sajma, radon vreme biti od 12 do 19 sati. Grupna karta za Sajam vina važi za minimum 20 osoba. Prvi međunarodni sajam vina "Vinska vizija Otvorenog Balkana", pod pokroviteljstvom vlada Srbije, Severne Makedonije i Albanije u okviru inicijative Otvoreni Balkan, zvanično će biti otvoren danas u 13 sati u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Albanije, Severne Makedonije i Crne Gore, Edija Rame, Dimitra Kovačevskog i Dritana Abazovića.

Autor: