AKTUELNO

Novinar Žarko Rakić upozorava da su pred nama dramatični meseci za celu Evropu imajući u vidu ekonomske posledice sukoba u Ukrajini.

- Sve ovo što se sada dešava je samo uvod. Više nije problem samo gas, već i nafta, a sve to je izazvalo veliku spiralu poskupljenja i inflacije. Cene struje divljaju, a to utiče na kompletnu industriju, a zatim i život običnih građana - naveo je Rakić za Pink.

On je ocenio da će odluka da se ograniči cena nafte iz Rusije izazvati dodatne poremećaje.

- Rusi se okreću drugim tržištima, a činjenica da neće biti ruske nafte za evropske zemlje znači manjak i da će profitirati neki drugi izvori, poput Amerike. Građane u evropskim zemljama imaju dramatične probleme - istakao je Rakić.

Direktor Srpskog telegrafa Saša Milovanović je ocenio da je da se sukobi u Ukrajni neće uskoro završiti, a Evropa je već na kolenima i ubrzo će postati američki vazal.

Foto: TV Pink Printscreen

- Zelenski je političar koji će ući u crnu istoriju Evrope i sveta. Saveznici će polako da ga ostavljaju - naveo je Milovanović i dodao da Zelenski glumi manekena, dok mu narod gine što definitivno nije za poštovanje.