AKTUELNO

Pored investicionih projekata, svake godine Grad izdvaja značajna sredstva za sanaciju i rekonstrukciju saobraćajnih površina, prevashodno u cilju da se, kroz radove na redovnom održavanju, poboljšaju uslovi za efikasno i bezbedno odvijanje saobraćaja.

U proteklih deset godina za ovu namenu uloženo je čak 13 milijardi dinara, a ove godine ostvaren je rekordni budžet za putnu privredu, koji je opredeljen za unapređenje bezbednosti saobraćaja održavanjem oko 20 km saobraćajnica u samom gradu, ali i prigradskim naseljima.

Zahvaljujući ulaganju ove godine i Pokrajinske vlade, ovogodišnji gradski budžet uvećan je za 800 miliona dinara namenjenih održavanju putne infrastrukture na teritoriji Grada Novog Sada.

Foto: Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Prilikom planiranja utroška raspoloživih sredstava, prioritet je dat popravci kolovoza na bulevarima i saobraćajnicama bulevarskog tipa, uzimajući u obzir veliku frekvenciju saobraćaja na ovim putnim pravcima. U narednim mesecima biće rehabilitovan kolovoz na Bulevaru Mihajla Pupina (od Ulice Žarka Zrenjanina do Varadinskog mosta i navoz na most), Bulevaru Jaše Tomića (od ulice Kisačke do ulice Stevana Doronjskog), Bulevaru Jovana Dučića, kao i Ulici Radomira Raše Radujkova, na Beogradskom keju (od Žeželjevog mosta do Danubiusa) i Futoškom putu (od Ulice Nikole Tesle do Bulevara kneza Miloša). Takođe, bolje uslove za odvijanje saobraćaja dobiće i ulice Hajduk Veljkova, Kisačka (od Bulevara Jaše Tomića do Temerinske), Uspenska, Jovana Subotića, Janka Čmelika (od Branka Bajića do Hadži Ruvimove), Bajči Žilinskog, Ilariona Ruvarca i još nekoliko drugih saobraćajnica. U cilju uspostavljanja jednakih komunalnih standarda na kompletnoj teritoriji Grada, uključujući i prigradska naselja, deo sredstava biće uložen za popravku kolovoza u delovima Veternika i Sremske Kamenice.

Foto: Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Predviđeni radovi započeće tokom septembra meseca, a izvodiće se intenzivno, u zavisnosti od povoljnih vremenskih uslova. U okviru dinamike radova naročito će se voditi računa o tome da se u najvećoj mogućoj meri, koliko to dozvoljavaju tehničke mogućnosti, obezbedi protočnost saobraćaja u svim ulicama u kojima će se realizovati planirane intervencije na saobraćajnim površinama.

Grad Novi Sad će i u narednom periodu nastaviti da obezbeđuje sredstva za unapređenje putne infrastrukture, pri čemu će se akcenat staviti na rekonstrukciju prioritetnih i izrazito frekventnih saobraćajnica, poput Bulevara oslobođenja.

Autor: