AKTUELNO

Ratkovo zdravstveno stanje se naglo pogoršalo, pokušavamo da dovedemo tim lekara kako bi dobili prave rezultate, rekao je za NOVO JUTRO TV PINK Darko Mladić, sin general VRS Ratka Mladića.

Mladić je, povodom novonastalog pogoršanja zdravstvenog stanja njegovog oca, koje se u poslednje vreme pogoršalo, rekao da ih dodatno zabrinjava to što nisu uspeli da se za vikend čuju sa njim.

Dodao je da je zadnjih sedam dana imao slušalicu u krevetu, pa su mogli da se čuju.

- On je primljen u bolnicu prošle nedelje, zatim je vraćen u zatvorsku bolnicu, da bi nam u četvrtak uveče dali polovičnu dokumentaciju, ali ključne stvari nedostaju - ističe Mladić.

Kako kaže, danas će poslati zahtev u tribunal za pregled dva lekara, pulmologa i kardiologa.

- Moja majka danas leti tamo... obećali su da će moći da bude sa njim. Od maja do danas, njegovo zdravstveno stanje se promenilo na način da je njegova slabost ušla u goru fazu, a oni su ga samo pregledali i vraćali sa izjavama da mu nije ništa - kaže Mladić.

Foto: TV Pink Printscreen

Mladić je rekao da mu je u nedelju pozlilo toliko da su ga primili u bolnicu, uradili testove i videli vodu u plućima i srčanu slabost.

Dodaje da je po njegovom mišljenju sve rezultat nebrige.

- Od kada je on tamo mi imamo stalnu borbu sa njima, i stalno moramo da dokazujemo njegovo zdravstveno stanje. Mi smo uoči prvostepene presude mesecima pokušavali da dovedemo tim lekara - rekao je Darko, koji dodaje:

- On je imao to pravo, morali su da omoguće da u najkraćem roku da lekari dođu.

- Kriju njegovo zdravstveno stanje, verovatno da bi mu onemogućili puštanje na lečenje. Ovo je sada prvi put da je on lično počeo da se žali na velike bolove, što do sada nije bio slučaj - rekao je Mladić.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, stalno imaju borbu sa jednim te istim osobljem, dobijaju, kaže, usmena objašnjena, umesto da dobiju nalaze i snimke.

- Sada ćemo da organizujemo ceo konzilujum ponovo, sada treba da ga pregledaju pulmolog i kardiolog, nadam se da će sada da nam dozvole da to bude brže, a ne da budu meseci u pitanju - kaže Mladić i dodaje:

- Nadam se da će sada biti adekvatno u ovoj situaciji, lekari su spremni da krenu čim im dozvole.

Mladić je dodao da su više puta u različitim situacijama krili prave rezultate nalaza i Ratkovo zdravstveno stanje.

Autor: