AKTUELNO

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić kaže da je dogovor u Briselu pobeda Beograda iz više razloga, najviše iz onih koji uopšte nisu vidljivi.

- Mislim da nije preterano reći da je ovo bila izuzetna diplomatska pobeda Srbije. Ako neko misli da je lako u diplomatskom smislu dobiti da evropski zvaničnici po prvi put okrivljuju jednu stranu, do sada smo uvek imali lažno uravnoteženje i deljenje krivice. Sada je prvi put Borelj izašao i rekao da je za neuspeh pregovora direktno kriv Kurti i prištinska strana, taj ne zna mnogo o diplomatiji. I ako misli da su to tek tako potvrdili i Amerikanci i odreagovali najavom sankcija - istakao je Krstić.

Kako je dodao, ovo je bila jedna smišljena akcija srpske strane koja je uradila pobedom.

- Ako gledamo posebno ovaj krug pregovora, to je jedna odlična aktivnost koja je pokazala kako Beograd mora da nastavi sa pregovorima - dodao je Krstić.

Ministar bez portfelja Đorđe Milićević se saglasio da Krstićem da je ovo jedna osmišljena diplomatska aktivnost Srbije.

- Ovo je rezultat agende koju je predsednik definisao neposredno pred prethodne razgovore u Briselu kada je rekao da imamo 4 ključna cilja. Prvi je da sačuvamo mir i stabilnost, da sačuvamo narod na KiM i da imamo aktivan pristup i da ne budemo destabilizući faktor i da imamo konstruktivan pristup - istakao je Milićević.

Foto: TV Pink Printscreen

Prema njegovim rečima, ovi dogovorom su sačuvan mir i stabilnost i stvoren prostor za nastavak dijaloga kako bi došli do pravičnog rešenja i zaštićen je narod na KiM.

Autor: