AKTUELNO

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta najoštrije osuđuje brutalne uvrede i prijetnje golmanu Kanade i kapitenu Crvene Zvezede od strane hrvatskih navijača sa Svetskom prvenstvu u Kataru, posebno tokom fudbalske utakmice Kanada – Hrvatska, ali i višemesečne sramne i primitivne komentare na portalima i društvenim mrežama.

- Glavni razlog žestokih i primitivnih napada na Milana Borjana jeste što se ponosi svojim mestom rođenja tj. Kninom i što se diči da je rođen u Republici Srpskoj Krajini i da je Krajišnik - istakao je Linta.

Linta je uveren da Milan Borjan, Krajišici i čitav srpski narod nikada neće prihvati bezočne i vrhunske laži hrvatske političke i intelektualne elite da su Srbi agresori i zločinci, a Hrvati oslobodioci i žrtve, kao i da je zločinačka akcija „Oluja“ tobože bila pravedna i oslobodinačka akcija.

- Krajiški Srbi nisu mogli da izvrše agresiju na svoje kuće, stanove, dvorišta, njive, livade, šume, voćnjake, vinograde, maslinjake….U pitanju je jedan od nizu dokaza koji potvrđuje da se hrvatsko društo nije suočilo sa svojom mračnom prošlošću - zaključuje Linta.

#Miodrag Linta