AKTUELNO

Voditeljka Jovana Jeremić je jutros u okviru "Novog vikend jutra", a u okviru rubrike "Press pretres", sa svojim gostima govorila o najaktuelnijim temama u zemlji, regionu, ali i svetu.

Srba Filipović narodni poslanik kaže da je Srbiji, povodom situacije na KiM, ostalo samo to da se bori za svoj narod, jer Kosovo bez Srba koji žive u njemu, ne može biti naše.

- Nemamo drugu opciju. Srbija može da opstane na KiM, samo ako Srba tamo ima. Zato jeste toliko bitno da se Srbi vraćaju na Kosovo. Borimo se diplomatski da sačuvamo Srbe na Kosovu, zato se ulaže toliko - rekao je Filipović.

Foto: TV Pink Printscreen

Ne bih voleo da sam u koći Aleksandra Vučuća sada, videli smo porodicu kojima je oteto vino, čovek je želeo da izvrši samoubistvo, dodao je on.

Andrija Jorgić direktor "Borbe" kaže da je Kurti krenuo "đonom" i da demonstrira silu nad golorukum narodom.

- Ono u školici je isto demonstracija sile. Ja sam bio u tom vrtiću. To je mala kapija, kada uđete imate teren, na kome su dečija obeležja. Znate gde ste došli. On je postogao šta je hteo, da roditelji sutradan razmišljaju da li da šalju decu u školu - naveo je Jorgić.

Foto: TV Pink Printscreen

Ibro Ibrahimović iz Biro za borbu protiv trgovine ljudima dodao je da ceo konstekt treba posmatrati iz globalne političke situacije.

- Ne živimo u prijateljskom okruženju, ovo nije deo lokalne provokacije. Moramo biti mudri, ne smemo upasti u zamku, iza koje ne stoji samo Kurti - dodao je Ibrahimović, navodeći da Vučić zasigurno ima sve podatke.

Autor: