AKTUELNO

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da će "za nekoliko nedelja" početi radovi na izgradnji nacionalnog stadiona.

- Potpisali smo ugovor za infrastrukturu, bukvalno se sada prave kampovi za radnike i radovi kreću u narednih nekoliko nedelja - rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, procene su da će do početka ili polovine 2026. biti završena izgradnja nacionalnog stadiona.

Inače, novi stadion se našao u budžetu i još 2020. godine. Potom je bio predviđen i u državnoj kasi za 2022, a trenutni plan je da bude gotov do 2025. Iz sportskog ugla i ugla selektora stadion je potreban.

Više puta se pričalo i da o mogućnosti renoviranja postojećih stadiona niko ne razmišlja jer se tvrdi da je to nemoguće, pa je tako stadion planiran u budžetu i trebalo bi fazno da se gradi.

Zvezdan Terzić rekao je nedavno da smo svedoci da su svi klubovi koji su napravili stadione za tri ili četiri puta povećali broj prodatih sezonskih ulaznica, a samim tim i izvor prihoda.

- Primer je AEK iz Atine, klub manje veličine po svim parametrima od Crvene zvezde, napravio je skok sa 6.000 na 22.000. Imaju godišnji prihod od 16 mil EUR, samo od karata. Mi planiramo, radimo projekte, zatvaramo finansijsku konstrukciju - istakao je Terzić pre dva meseca, kao gost Ekonomskog fakulteta u Beogradu

Autor: