AKTUELNO

Za naše društvo je jako bitno da se obračunamo sa onima koji su podržavali kriminalce i pružali im razne vidove pomoći i podrške, rekao je za Novo jutro zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Aleksandar Šešelj.

Šešelj je, komentarišući to što je svedok saradnik Srđan Lalić na suđenju klanu Belivuk-Miljković izneo plan ove grupe da se ubije predsednik Vučić i umesto njega postavi bilo ko, rekao da je očigledno da je pokušaj atentata bio planiran, kao i da se to najverovatnije odnosila na dan kada je otkriven spomenik Stefanu Nemanji u Beogradu.

- Važno je da potencijalni direktni izvršioci koji su to planirali, a koji su počinili i još mnoga druga krivična dela u prethodnim godinama, budu procesuirani. A ono što je još bitnije jeste da se otkrije ko je pružao političku podršku celom tom klanu – rekao je Šešelj.

Kako kaže, o tome se više ne govori, stavljeno je u drugi plan, a kako dodaje, još pre tri godine govorilo se o prisluškivanju predsednika.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ta afera nema epilog i čini mi se da bi važnije za naše društvo bilo da se obračunamo sa svim tim, da se pronađu oni koji su podržavali kriminalce i pružali im razne vidove pomoći i podrške, nego koliko će dobiti kriminalci koji su pripadnici tog klana – rekao je Šešelj.

On je rekao da nemamo odgovor šta se desilo i dodaje da je to loše po naše društvo.

- Najbolje bi bilo da se sada obračuna sa svim političarima koji su očigledno radili za interese stranaca ili za svoje lične. Da se oni nađu iza rešetaka – rekao je Šešelj.

Direktor Borbe Andrija Jorgić, rekao je da smo imali priliku da čujemo kako Lalić u sitne detalje opisuje događaje koji su se dešavali tih dana.

Foto: TV Pink Printscreen

- Samo se nadam da se epilog biti da se nađu stvarni nalogodavci. Mnoge službe su upletene u te akcije. Tek će slediti i neka nova hapšenja - rekao je Jorgić.

Kako kaže, smatra da je ovo proces koji će trajati malo duže, i da ćemo tek čudi svašta o ovom slučaju.

Šešelj dodaje da svakako nije mogao Belivuk da da nalog policiji za prisluškivanje, dodaje da je to morao da uradi neko u državnom aparatu.

Autor: