AKTUELNO

Ministarka za brigu o porodici i demografiju i član Predsedništva SNS Darija Kisić osudila je danas potez predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića, kojim je, kako se navodi u saopštenju, na najbestidniji način slagao i obmanuo javnost Srbije i zloupotrebio decu bez roditeljskog staranja zarad sticanja jeftinih političkih poena i skretanja pažnje sa afere u čijem se centru našao.

"Sigurna sam da gospodin Jeremić ovakvim brutalnim i skandaloznim lažima pokušava da zataška i skrene pažnju javnosti sa korupcionaške afere u SAD, a u čijem se središtu našao", navela je Kisić reagovanje na objavu Vuka Jeremića na Tviteru u kojoj navodi da su pojedini osuli kamenje po NS kada je poslanica Ivana Parlić u parlamentu upozorila na prodaju devojčice u Švedsku.

"Vuk Jeremić očigledno ne poznaje drugi način za poboljšanje političkog rejtinga osim laži i prevara, jer je objavio deo priloga koji je emitovan na švedskoj nacionalnoj televiziji o inostranom procesu usvajanja i obmanuo javnost da je u tom prilogu učestvovala porodica koja je bila zainteresovana za usvajanje maloletnog deteta iz Loznice", navela je Kisić.

Kisić navodi da je porodica sa spornog snimka, koji je Jeremić zlonamerno objavio na tviter profilu, nema apsolutno nikakve veze sa usvojenjem devojčice iz Loznice, čiji je slučaj nedavno zloupotrebila narodna poslanica Jeremićeve stranke Ivana Parlić.

Na snimku je, kako dodaje Kisić reč o porodici koja je učestvovala u procesu usvojenja 2020. godine, koji nije sproveden, jer je doneta odluka u skladu sa najboljim interesom deteta.

Ministarka dodaje da je isti par u novembru 2021. godine usvojio dete iz Srbije.

"Sramno je što gospodin Jeremić pokušava da opstane na političkoj sceni zlopotrebljavajući temu usvojenja dece bez roditeljskog staranja, tako što vodi kontinuiranu kampanju kompromitovanja postupaka usvajanja dece, a koji se sprovodi u skladu sa svim standardima stručnog rada, domaćim zakonodavstvom i međunarodnim konvencijama koje je prihvatila Republika Srbija", navela je Kisić.

Jeremić je naveo na Tviteru da je Švedska TV o tome snimila emisiju, i da je porodica koja je htela da usvoji devojčicu pristala da govori za njih. Uz te navode okačio je i deo tog priloga.

#Darija Kisić Tepavčević

#Vuk Jeremić