AKTUELNO

Voditeljka Jovana Jeremić u okviru Novog jutra na TV Pink ugostila je stručnjake koji su govorili o najnovijim dešavanjima u Javnom servisu Srbije, kao i novčanoj aferi zbog koje se u medijima u poslednje vreme podigla ozbiljna prašina.

Aleksandar Đurđev, predsednik Srpske lige govoreći o dešavanjima na Javnom servisu kao i proveravanju od strane SBPOK, istakao je da je značajno što Srbija proizvodi filmove koji prosvetljuju našu istinu, srpski narod i tragediju, dok se Javni servis ponaša antisrpski.

Foto: TV Pink Printscreen

- Oni se finansiraju sa milijardama evra. Mene zanima zašto oni i dalje proizvode televizijski i serijski dokumentarni igrani program koji ruši našu istoriju. Četnički pokret koji je rehabilitovan prikazuju u najgorem svetlu... Kao da osamdeset posto naših predaka nisu pripadali istom pokretu. Vređanje Srbije i zdrave pameti. To što su Javni servis ne znači da su iznad nas, iznad ljudi, zakona, propisa... Krajnje vreme je da se to ispita - rekao je Đurđev.

Postali su kasta koja se otuđila od naroda, i vreme je da se spusti na zemlju, dodao je on.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ono što je nefer, jeste da, kada se sve razdanilo, izturili su Memedovića koji pravi najzdraviji program na televiziji, kako bi on dobio osude, ne bi li oni sakrili ono što se radi godinama - nastavljao je Đurđev.

Borko Kašanski urednik Srpskog telegrafa istakao je da, na primer, generalni direktor Javnog serva ljudima daje 1.000 evra na platu, i to je, kaže on uvedeno sa dobrom merom. Varijabila, dodaje, znači da je neko tog meseca radio dobro, i posebno, a kod Bujoševića se svakog meseca dobijalo isto.

- To je postalo tamo deo plate. Olivera je dobijala dva bonusa mesečno, dok neki imaju platu od 50.000 - rekao je Kašanski.

Foto: TV Pink Printscreen

Stevica Deđanski sa Instituta za političke studije istakao da nije sporno da Javni servis ima dobre emisije.

- Ako si toliko popularan izađi sa svojim emisijama na tržište, nemoj vući platu iz Javnog servisa. Jedna stvar je da li ima kriminala i slično. Kako je to sad predsednik upravnog odbora primetio? Pa je tek sada izašao? Postoji neki razlog... Bitno je da se izgura do kraja... - naveo je Deđanski

Autor: