AKTUELNO

Teško da neko u medijskim igrama može da nadigra i nadmudri Željka Mitrovića, istakao je Đurđev za Pink.

Aleksandar Đurđev, predsednik Srpske lige istakao je za Novo vikend jutro kod voditeljke Jovane Jeremić da je Zdravko Ponoš preko vlasnika Pink Media Group Željka Mitrovića, samo pokušao da dođe u centar pažnje, ali mu to, kako kaže, nije pošlo za rukom.

- Novi favorit opozicije je Ponoš, kao što je nekada bio, sada već zaboravljeni Saša Janković, koji je na sličan način pokušao da dođe u centar pažnje. Željko je dugo u medijima, i teško da neko može da ga nadigra i nadmudri u tim igrama. General Ponoš, iako ima visoke vojne kvalifikacije, nije inteligentno ušao u ovo. U NATO-u su ga spremali za sve, ali ne i za Željka Mitrovića, tu je pao - priča Đurđev.

Kako je Đurđev podsetio, Srbija je u toku svetske krize i rata u Ukrajini, smogla snage da poveća plate zaposlenima, a sa druge strane da uloži u odbranu i bezbednost.

- Ko nema novce, braniće se zubima, a Srbija hvala Bogu dobrom politikom Vučića, ima snage da kupuje savremeno naoružanje, d aobezbedi plate za 5.000 specijalaca koji će biti visoko obučeni kadrovi. Zašto mi ne bi bili prvi u svetu koji će ih imati, nasuprot svim krizama? - rekao je potom Đurđev.

Foto: TV Pink Printscreen

Đurđev je potom podsetio na još jednu akciju ministra za brigu o selu Milana Krkobabića koja svedoči o pametnoj politici predsednika Srbije Aleksandra Vučića:

Država Srbija je opredelila, pored kupovine kuća na selu, još dodatnih 10.000 evra za te građane da pokrenu taj biznis na selu. I to je odgovorna politika. 50 posto građana Srbije živi na selu, i sada mogu da dobiju 10.000 evra od države Srbije - navodi on.

Mene ne čudi što Ponoš ne zna da računa, jer se u NATO - u učilo kako da se uništi, a ne kako da se vojska unapredi, zaključio je Đurđev.

Video: TV Pink Printscreen

Autor: D.B.