AKTUELNO

Mi teško da možemo da opstanemo po istočnim principima na zapadnoj strani, rekao je za Novo vikend jutro Jovane Jeremić, Saša Milovanović, direktor „Srpskog telegrafa“.

Milovanović je rekao da su analizirali sve što se dešavalo od susreta Si Đinpinga i Putina i dodao da je utisak da će svet da postane multipolarni, koji se deli strogom linijom na istok i zapad.

- Svet u kojem će svaki od njih imati svoja pravila. Mi kao mala zemlja koja ima tradicionalno dobre odnose sa istočnim svetom, sa Rusijom i Kinom, nalazimo se sa zapadne strane tog zida koji je postavljen - rekao je Milovanović.

Kako kaže, mi teško da možemo da opstanemo po istočnim principima na zapadnoj strani.

Dodaje da se tu pre svega misli na pritiske oko sankcija koje Srbija trpi oko godinu dana.

Foto: TV Pink Printscreen

- Srbija je svoje zaključke postavila tri dane posle početka agresije Rusije na Ukrajinu i taj zaključak je nešto čega se naša država drži i dan danas. To je dokaz jedne ozbiljne države u ovom svetskom ratu džinova. Uspevamo da odolimo svim tim pritiscima što je veliki uspeh – rekao je Milovanović.

Kako kaže, od 1990. godina, Srbija je bila rasturena država, sa rasturenom privredom i ekonomijom.

Dodaje da je danas ta država druga zemlja, i nama je preko potrebno da ostanemo na tom kursu, u miru i ekonomskom razvoju koji se dešava u poslednjih 10 godina.

Foto: TV Pink Printscreen

Novinar Aleksandar Saša Jovanović, komentarišući to što Albanci žele da osnuju svoju obaveštajnu službu, rekao je da je činjenica da se oni sada resetuju na jedan nivo da kroz jedna odškrinuta vrata proteraju tenk.

- Teško da to može da prođe tek tako. Srbija veoma uspešno vodi ovaj rat, zovem ga rat iako nije fizički, ali je svakako diplomatko-obaveštajni. Ne postoje dobijeni ratovi, ni jedan rat niko nikada nije dobio – rekao je Jovanović.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, ovaj rat koji se ovde vodi i na način na koji ga vodimo, pokazuje da svako drugo uplitanje i ulaženje u koje žele da nas uvuku ne bi bilo dobro.

- Neki bi hteli da nivo ratovanja iz rova da ga izvedu u fizički rat. Uvek će biti ljudi koji će svoje frustracije lečiti tako što će terati našu decu u te rovove – rekao je Jovanović.

Autor: