AKTUELNO

Direktor Srpskog telegrafa Saša Milovanović poručio je da u pretnje smrću upućene predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću moraju biti sankcionisane u skladu sa zakonom.

- Tužilaštvo očigledno ne reaguje na pretnje prema predsedniku Vučiću, a i većini ljudi koji ga podržavaju. Od činjenice da su u ovoj zemlji oni koji su protiv Vučića zaštićeni kao beli medvedi i mogu da rade šta žele, a ova druga strana koja je većinska mora da se sklanja ispred te bahate manjine - naveo je Milovanović.

Kako je dodao, nasilje te bahate manjine se videlo i kroz proteste, napade na novinare.

- Sada te pretnje idu do poziva na likvidaciju predsednika i to mora biti sankcionisano u skladu sa zakonom - istakao je Milovanović.

Prema njegovim rečima, to je grupa političara koja priziva nesreću, bez obzira da li je mala ili kolektivna.

- Pogledajte na slučaju navodnog akušerskog nasilja, oni su odmah pokušali da politizuju tu temu. Na taj način se važnost takve jedne strašne stvari degradira - dodao je Milovanović.

Analitičar Stevica Deđanski kaže da pretnje smrću ne bi bile dozvoljene ni u jednoj zemlji.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ne postoje ni političari opozicije koji se tako ponašaju. Postoji kritika vlast, ona može biti i žestoka, ali ne pravi se opozicija vlastia kada je u pitanju nacionalna tema poput Kosova i Metohije - rekao je Deđanski.

Sistem je reagovao povodom navodnom akušerskog nasilja, institucije funkcionišu, dodao je on i naveo da opozija nije samo agresivna, već su i nevaspitani.

Autor: