AKTUELNO

Najnoviji potezi hrvatskih vlasti trebalo bi da navedu predsednika Republike i Vladu Srbije da shvate da nikada ništa neće biti od ulaska Srbije u EU, uveren je lider SRS Vojislav Šešelj

- Hrvatska preti Srbiji zahtevom za plaćanje ratne odštete od 40 milijardi evra. Videli ste kako sam privatno reagovao, a zvanično u ime SRS upozoravam vlast Srbije da se oni sa tim ne šale i da će oni do zadnjeg minuta insistirati na tome - rekao je Šešelj novinarima u parlamentu.

On je rekao da se bivši predsednik Srbije Boris Tadić kada je Hrvatska ulazila u EU "ulizivao" i da je tada rekao da nema nerešenih problema, umesto da, kaže Šešelj, podseti na ogroman broj konfiskovanih srpskih stanova u Hrvatskoj, na granicu, srpsku imovinu...

- Sve je to Boris Tadić tada prećutao, a sve je to trebalo reći i to bi ih malo ''ukočilo'', pa bi se možda tada i pronašlo neko rešenje - kazao je Šešelj.

On smatra da je apsolutno nemoguće uspostaviti prijateljstvo između Srbije i Hrvatske, kao i da "treba svima da bude jasno da nema ništa od EU".

#Boris Tadić

#Hrvatska

#Vojislav Šešelj

'