AKTUELNO

Nema nikakve sumnje da se Aljbin Kurti i njegove terorističke snage spremaju da izvrše etničko čišćenje nad Srbima na Kosovu i Metohiji, baš kao što nema sumnje da Srbija danas mora biti jedinstvena i složna kao nikad pre, da svi Srbi od seljaka i radnika do političkih i verskih prvaka moraju biti kao jedan i dati svoj maksimum za odbranu životno važnih državnih i nacionalnih interesa, izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

Prema njegovim rečima, ovoga puta na udaru Kurtijevih džihadista biće ne samo običan narod, već i sveštenstvo i monasi i naše crkve i manastiri, jer Kurti želi da izbriše svaki trag srpskog postojanja na Kosovu i Metohiji.

- Imamo najjaču vojsku u regionu, imamo patriotski naboj u sebi, nikoga ne napadamo i nikome ništa ne otimamo, samo želimo da budemo svoji na svome. Kada branimo ono što je naše, a Kosovo i Metohija su naše i srce i duša, niko nam ništa ne može, pre ili kasnije pobedimo, istorija je to pokazala jer su pravda i istina na našoj strani - naglasio je Đurđev.

Predsednik Srpske lige uveren je da je za svakog istinskog Srbina i Srpkinju pitanje Kosova i Metohije više od života.

- Kosovo je početak i kraj našeg naroda, naša alfa i omega, bez njega nas danas ne bi bilo, zato je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nedvosmisleno poručio da nikada nećemo priznati lažnu državu Kosovo. Bez Kosova i Metohije smo niko i ništa, a sa njim u srcima i dušama smo nepobediva nacija. Turski sultan je sa skoro 200.000 podanika na Kosovu Polju 1911. poručivao da je to njihova zemlja, a već sledeće godine ni njemu ni Osmanskom carstvu nije bilo ni traga ni glasa na oslobođenoj svetoj srpskoj zemlji. Pobeda je naša, samo se moramo usuditi da je zgrabio - zaključio je Đurđev.