AKTUELNO

Tajkunsko „Vreme“ po nalogu Dragana Đilasa, u svom najnovijem broju na četiri strane, najstrašnije linčuje Andreja Vučića, brata predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Ova pisanja me nisu iznenadila, to je kompilacija tekstova iz „Vijesti“, ali i gomile nekakvih tekstova od prethodnih godina, pa i „Tabloida“ Milovana Brkića, rekao je za Novo vikend jutro kod Jovane Jeremić marketinški stručnjak Nebojša Krstić.

- To su neka opšta mesta gde za 200 evra možete da objavite šta god da vam padne na pamet. Sve što zli um može da smisli, to tu može da se objavi. Tu sad imamo svega i svačega, kompilaciju svih zala – rekao je Krstić.

Kako kaže, napadi na Vučića traju već 10 godina, i dodaje da smatra da ne postoji neka ružna stvar, psovka ili nešto o Vučiću što još uvek nije napisano.

- To se sada malo izlizazo. Vučić je stekao neki imunitet, koliko je dugo izložen ovim stvarima. Sada kada neko piše ovakve stvari, to više niko ni ne čita. Sada žele da demonstriraju nekakvu novinarsku „hrabrost“ i izvlače iz naftalina Vučićevog brata – rekao je Krstić.

On je rekao da se sada pojavljuje tekst koji je bućkuriš svega i svačega.

Foto: TV Pink Printscreen

- Vidimo gomilu gluposti koje se tu pojavljuju – rekao je Krstić.

Novinar Dušan Vukajlović rekao je da Andrej nije brat Aleksandra Vučića, da sasvim sigurno ne bi bio na naslovnim stranama i da protiv njega ne bi iznosili monstruozne optužbe poput onoga što smo mogli da pročitamo u tim novinama.

- Zamislite vi da kada nekome kažete da je mozak mafijaške hobotnice u Srbiji... Znate li šta se radi sa njima? Tako se priprema teren i kriminalizuje brat predsednika, ali i sam predsednik – rekao je Vukajlović.

Kako kaže, pokušavaju da stvore takvu sliku, a svaki taj tekst može veoma opasno da deluje i u našem okruženju, ali i u svetu.

Foto: TV Pink Printscreen

- Toliko providnih laži se širi, dehumanizacija i kriminalizacija koja je najopsnija. Takođe, još je opasnije što se drugi mediji ne bave ovom temom i ne doživljavaju kao nešto opasno – rekao je Vukajlović.

Ističe da svi treba da ukažu na to koliko je to zapravo opasno.

Autor: