AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da veruje da će do kraja godine Vojska Srbije moći da nabavi veliku količinu dronova-kamikaza koji će biti domaće proizvodnje.

"Verujem da ćemo u saradnji sa brojnim privrednicima i domaćom pameti moći da do kraja godine pokažemo veliku količinu dronova-samoubica ili dronova-kamikaza. Sve će biti domaće proizvodnje i to će predstavljati veliku prednost Srbije u odnosu na okruženje", rekao je Vučić prilikom statičkog prikaza sredstva naoružanja i vojne opreme Vojske Srbije u kasarni Topčider.

Predsednik je dodao da nabavka novog oružja zahteva nove vojnike i novu obuku i dodao je da će sada Vojska Srbije u okviru oklopnih jedinica imati i nove jedinice koje će upravljati dronovima.

Foto: TV Pink Printscreen

"Uvek vam više ode na povećanje plata zato što je to nije jednokratan trošak, ali ogroman novac nam odlazi na oružje i oruđe. Ovo je nama najvažniji sastanak u Vojsci Srbije, koji imamo jednom godišnje, gde se bavimo situacijom i šta bi trebalo uraditi u narednih godinu dana. Mi moramo strahovito da ubrzamo dalje naoružavanje i da snažimo domaću industriju. Istovremeno moramo da imamo bolju obuku, iako imamo više vojnika", naveo je Vučić odgovarajući na pitanje novinara da li nabavka naoružanja zahteva više sredstava od povećanja plata Vojsci Srbije.