AKTUELNO

Odluka albanskog separatiste Albina Kurtija da Priština ukine dinar na Kosovu i Metohiji imaće nesagledive posledice po običnog čoveka, a sa svim je upoznati i međunarodni predstavnici i diplomatske misije.

Naime, prezentacija (prevedena na srpski) koju je Beograd, preko Kancelarija za KiM prethodnih dana dostavila međunarodnim predstavnicima, diplomatskim misijama, donosiocima odluka, na jedan vizuelni način predstavljene su katastrofalne posledice Kurtijeve odluke da ukine dinar na KiM.

Kako se može videti u prezentaciji, akcenat je stavljen na život običnog čoveka na Kosovu i Metohiji koji će biti pogođen ovom odlukom, od problema u snabdevanju naših škola, bolnica, vrtića, isplate socijanih davanja najugroženijima, do onih koji su na svojoj koži već osetili posledice Kurtijevog terora. Sada će ponovo prolaziti kroz muku, poput porodice i malog Stefana Stojanovića iz Gotovuše.

Ovo je samo delić onoga što je Beograd u poslednjih mesec dana činio u nastojanjima da čitavoj međunarodnoj zajednici objasni opasne implikacije ove nerazumne i protivpravne Kurtijeve odluke.