AKTUELNO

Politika velikih sila prema Srbiji se ne menja vekovima. Sile koje su nam bile prijatelji kroz vekove su nam i danas prijatelji poput Rusije i Kine. One države koje su nas u prošlosti opominjale, kritikovale i napadale i danas nas napadaju poput Nemačke čiji ambasador je pre nekoliko godina najavljivao da ukoliko ne ispunimo infantilne želje pojedinih EU birokrata da se odreknemo Kosova i Metohije da će se javiti požari separatizma u Raškoj i Vojvodini kao oblastima koje su poput Kosova i Metohije od vitalnog značaja za opstanak države i nacije - izjavio je Aleksandar Đurđev poslanik i predsednik Srpske lige.

- Ono što se takođe ne menja vekovima jeste jedinstvena rešenost srpske nacije da brani svoju državu u granicama koje su nam međunarodno priznate i da od susednih država koje imaju volju da razvijamo najbolje moguće odnose kao što je Mađarska to i činimo - ističe Đurđev.

Ono što je aktuleno i unosi ogroman nemir kod birokrata EU jeste činjenica da će se za manje od godinu dana Ruska Federacija graničiti sa Mađarskom i što će se izmeniti viševekovna srpska poslovica “Bog je visoko a Rusija daleko”. Za godinu dana Rusija više neće biti daleko od Srbije, nego će biti na manje od 500 kilometara udaljena od naše države. To je osnovni razlog zašto naše državno rukovodstvo trpi ogroman pritisak kako bi se potčinila volji EU birokrata,a ne volji srpske nacije - zaključio je Đurđev.

Autor: