AKTUELNO

Aleksandar Vulin doskorašnji direktor BIA istakao je gostujući u jutarnjem programu televizije Hepi da u svetu vlada antiruska histerija po kojoj je sve što nije sa Zapada maligno, te da Srbija ne može opstati kao slobodna država ukoliko Rusija i Kina ne opstanu kao slobodne i nezavisne države.

- U ovom trenutku imate antirusku histeriju po kojoj sve što dolazi, a nije sa Zapada je laž i maligni uticaj. Ja sam mnoge šefove svetskih službi bezbednosti pitao koji su to maligni uticaji Rusije, ali nikada nisam dobio odgovor. Hajde da budemo istorijski pošteni. Ja nisam nikakv ruski advokat, niti to Rusi od mene očekuju, baš kao što Zapad zna da ja nisam ruski agent, tako i Rusi znaju da nisam njihov agent, ali znaju da sam Srbin i znaju da sam čovek isključivo Beograda i Banjaluke - kazao je Vulin i dodao:

- Kroz istoriju, da Rusija nije opstala, a da li bi opstala Srbija ? A, ako sad ne opstane Rusija, hoće li opstati Srbija ? Ako bi Rusija bila razbijena i rasparčana, kako bi mi prošli kada je u pitanju Kosovo i Metohija, kako bi mi prošli kada je u pitanju celovitost naše teritorije mimo Kosova i Metohije? Zar zaista neko misli da bi Srbija opstala ovakva kakva jeste, zar neko misli da bi Srbija opstala slobodna ukoliko Rusija i Kina ne opstanu slobodne. Ako ne preživi Rusija, neće preživeti Srbija.