AKTUELNO

Gostujući na televiziji Tanjug doskorašnji direktor BIA Aleksandar Vulin istakao je da je vreme da Srbija shvati da je Evropska unija ne želi u svom sastavu i naglasio da je Briks realna alternativa!

"Svaka žrtva koju podnesemo u članstvo za EU je prevelika jer se ne ceni. Uvek će nas prevariti i slagati i neće nam dati ni ono što su obećali. Oni nas ne vide kao deo svog članstva. Vreme je da shvatimo da nas EU ne želi. Briks je realna alternativa koja traži slobodne ljude i narode, ne traži roblje. Evropa traži roblje. Briks traži slobodne ljude, Evropa roblje, a Srbi nisu roblje", poručio je Aleksandar Vulin.

Vulin je naglasio da je Evropska unija slagala kada je u pitanju poglavlje 35 i da poglavlje 35 nije zamena za Briselski dijalog. 

Evropska unija je dužna nama da se dokaže, ne mi njoj. Oni su slagali nas, a ne mi njih. Potpis Ketrin Ešton garantuje i formiranje Zajednice srpskih opština i finansiranje ZSO od strane Srbije. Lažovi iz Evroske unije su dužni nama, ne mi njima. Mi smo 2013. godine imali prvi sastanak oko poglavlja 35, ja sam otvorio poglavlje 35 i kaže se eksplicitno da poglavlje 35 nije zamena za Briselski dijalog i da poglavlje 35 ne može poslužiti kao sredstvo pritiska na jednu ili drugu stranu. Nakon 11 godina poglavlje 35 dobija sopstveni život i postaje sredstvo pritiska na Srbiju. Poglavlje 35 ako se izvede do kraja znači priznanje Kosova i de fakto i de jure", poručio je Aleksandar Vulin dodavši da se na bezbroj primera vidi da Evropska unija ne želi Srbiju u svom sastavu -rekao je Vulin.

Aleksandar Vulin je dodao da predsednik Vučić nikada neće trgovati Kosovom i Metohijom zarad članstva Srbije u EU

Aleksandar Vučić nikada neće trgovati Kosovom i Metohijom zbog članstva u EU. Nikada neće prodati KiM i Republiku Srpsku, on je patriota. Čudim se kako izdržava da ga ne slome i zaista sam ponosan na njega i njegovu borbu", poručio je Aleksandar Vulin gostujući na Tanjugu.