AKTUELNO

Novinar "Novosti" Dragan Vujičić govoreći o padu Avdejevke i smrti Alekseja Navaljnog kaže da ne veruje da se rat u Ukrajini bliži kraju i da će ta klanica potrajati još, nažalost.

Vujičić je rekao Rusi nastavljaju svoju specijalnu vojnu operaciju i dodao da je previše žrtava.

- Mislim da su šanse za mirovno rešenje i mirovne pregovore propuštene, voljom, pre svega, kolektivnog zapada, koji ima planove kako će Ukrajina da pobedi. Sa druge strane vidimo da Putin kaže da je to za pitanje života i smrti za Rusiju - kazao je Vujičić za Pink.

Kako je rekao, između tih svih planova nepotrebno će umreti još mnogo ljudi.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ta zemlja bukvalno više neće postojati, i ako bude postojala na mapi, tu neće živeti ljudi - ocenio je Vujičić.

Prema njegovim rečima, prisustvujemo jednoj velikoj civilizacijskoj tragediji, a podjednako strašna stvar dešava se i na Bliskom istoku.

Osvrnuvši se na smrt Alekseja Navaljnog Vujičić kaže da od njegove smrti nije profitirao Vladimir Putin.

Foto: AUTHOR: TANJUG AP

- Gospodin Navaljni je i u prošlom zatvoru bio u izolaciji 27 puta, da ste čovek od čelika, ne možete da izdržite - ocenio je Vujičić.

Dejan Miletić, predsednik Centra za proučavanje globalizacije, rekao je da osvajanje Avdejevke posmatra kao pobedu ruske vojske.

- Imali smo dugo priču o kontraofanzivi, ona se nije desila, u stvari, svake zime Rusi naprave neki pomak - naveo je Miletić.

Kako je rekao, ovo je pomak koji je vidljiv.

- Ovo je signal prednosti koju Rusija ima na terenu. Ona to materijalizuje postepeno - ocenio je Miletić i dodao da ima dobar deo teritorije Ukrajine koji je jako teško obuhvatiti ovom akcijom.

Foto: TV Pink Printscreen

Darko Obradović iz Centra za stratešku analizu kazao je da ako Rusi nastave ovako da ratuju treba im još 600 godina do Kijeva.

- Ovako kako rade, skupo plaćaju svaki metar koji imaju - ocenio je Obradović i dodao da niko racionalan ne radi to što su uradili u Avdejevki.

- To neće trajati večno, Ukrajinci im svaki metar naplaćuju jako skupo - kazao je Obradović.