AKTUELNO

Direktor Srpskog telegrafa Saša Milovanović kaže da je zahtev opozicije međunarodnoj zajednici da se Srbiji uvedu sankcije je teži nego da nam neko objavi rat.

- Ako imate situaciju da politička grupacija iz vaše zemlje traži ukidanje 80.000 radnih mesta koliko ima u nemačkim preduzećima, da se ukine brza pruga do Niša, koju finansija EU, da se Srbija izopšti sa političke scene Evrope da bi na bazi toga sutra došli na vlast. To je udar na državu kakav ni jedna stranac ne bi mogao da smisli - istakao je Milovanović.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako je dodao, to pokazuje šta oni misle o svojoj zemlji, da nemaju nikakvu politiku.

- Ali, kada bolje razmislite to i jeste njihova politika. Ta grupacija je kada je bila na vlasti ostavila bez posla 500.000 i 600.000 ljudi, pa to da sada hoće ponovo da ostavi ljude bez posla je njihov program kojeg se drže već drugu deceniju - naveo je Milovanović za Pink.

Ocenio je mnogo teško slušati da neko prepodne traži sankcije za svoj narod, a popodne traže da glasate za njih.

- Uveren sam da će građani na izborima kazniti takvo ponašanje - naglasio je Milovanović.

Direktor Centra za proučavanje globalizacije Dejan Miletić kaže da je reč o hroničnom delovanju na urušavanju zemlje.

- Pa ajde da sve zatvorimo da bi oni bili srećni. Srbija privlači dve trećine investicija u regionu. Mi smo interesantno investiciono područje, stranci hoće dobar poslovni ambijent i oni bi sada to da uruše - istakao je Miletić.

Foto: TV Pink Printscreen

Dodao je da nas deo opozicije bruka u svetu.

- Odlazak u inostranstvo je kulminacija. Želja za urušavanjem interesa Srbije je za mene katastrofalna - zaključio je Miletić.

Autor: