AKTUELNO

Najpozvanija evropska institucija za prađenje demokratskih izbora u Evropi kaže da su izbori koji su se održali 17. decembra u Srbiji bili regularni i potpuno u skladu sa zakonom, rekao je za Novo jutro TV PINK, glavni i odgovorni urednik dnevnog lista Informer Dragan J. Vučićević.

Vučićević je rekao da je suština svega to da je ODHIR rekao da nije bilo izborne krađe, iako su neki pokušali da iznesu najstrašnije laži.

- Najpozvanija evropska institucija za prađenje demokratskih izbora u Evropi kaže da su izbori bili regularni i potpuno u skladu sa zakonom, kao i da nije bilo nikakvih nepravilnosti, fantomskih birača, niti krađe - rekao je Vučićević.

Kako kaže, Marinika i Đilasovi stručnjaci žele da nam navodno prevedu tekst i dokažu kako je zapravo bilo izborne krađe.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ne lažite ovaj narod! Nije bilo nikakve ozbiljnije nepravilnosti, a kamoli krađe - rekao je Vučićević.

Vučićević je rekao da oni zloupotrebljavaju izveštaj OEBS-a, koji je opisan i deskriptivni, za koji kaže da ga je pročitao celog i da u njemu nigde ne piše da je bilo bilo kakve nepravilnosti.

- U jednom delu se istina, opisuje šta se dešavalo posle izbora, i stoji da je opozicija izašla sa navodnim optužbama i neproverenim tvrdnjama. Nigde ne piše da se desila izborna krađa, jer je nema. Nigde ne piše, bio je fantomski birač utvrđen tu i tu, jer fantomskog birača nema - rekao je Vučićević i dodao da su uhvaćeni u najstrašnijoj laži.

Foto: TV Pink Printscreen

Poslanik Srpske napredne stranke Dejan Bulatović, rekao je da je to klasična kolaboracija sa dokazanim neprijateljima Srbije.

- Oni koji žele da menjaju izbornu volju građana Srbije su narodni neprijatelji, ne možemo drugačije da ih kategorišemo - rekao je Bulatović.

Kako kaže, to je po njegovom mišljenju kršenje Ustava, i dodaje da se za to ide u zatvor.

- Ovo je veleizdaja, oni traže sankcije protiv predsednika Srbije, što u prevodu znači sankcije za građane Srbije - rekao je Bulatović.

Autor: