AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas da je predložio Miloša Vučevića kao kandidata za predsednika Vlade Republike Srbije, jer smatra da on poseduje profesionalne i lične kvalitete za obavljanje te funkcije.

Vučić je Vučevića predložio Narodnoj skupštini Republike Srbije na osnovu Ustava Republike Srbije, a posle saslušanog mišljenja predstavnika izabranih izbornih lista.

”Smatram da Miloš Vučević poseduje profesionalne i lične kvalitete za obavljanje funkcije predsednika Vlade, a uverio me je da može da obezbedi izbor Vlade", kaže se u obrazloženju odluke.

Vučić je dodao da ukazuje svoje poverenje Milošu Vučeviću, imajući u vidu da je u prethodnom periodu obavljao odgovorne i zahtevne funkcije potpredsednika Vlade i ministra odbrane, čime je pokazao da poseduje posvećenost i stručnost koje su potrebne za obavljanje funkcije predsednika Vlade.

Novi predsednik Vlade Republike Srbije nastaviće da sprovodi programe usmerene na podizanje životnog standarda svih građana, projekte u oblasti zdravstva, obrazovanja, nauke i tehnologije, razvoja infrastrukture, ekologije, energetike, poljoprivrede, turizma, kao i u drugim oblastima od značaja za budućnost Srbije i njen napredak na evropskom putu, dodaje se.

Pred predsednikom Vlade je, kako se navodi, zadatak realizacije Specijalizovane svetske izložbe „EXPO 2027 Beograd“ koji će dobrim delom predstavljati investicionu osnovu u mandatu nove Vlade.

Očuvanjem mira i stabilnosti, teritorijalne celovitosti Republike Srbije, uz dosledno poštovanje međunarodnog prava, regionalna saradnja i briga o vitalnim interesima Republike Srbije predstavljaće i dalje prioritete u radu Vlade”, navodi u obrazloženju odluke predsednik Vučić.

⁠Ova odluka se dostavlja Narodnoj skupštini Republike Srbije i stupa na snagu danom objavljivanja u „Službenom glasniku Republike Srbijeˮ.