AKTUELNO

Sada je poznato da su se vođe kriminalnog kavačkog klana bavile međunarodnom politikom, a u raspravama kovali planove za smenu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

- Samo mi možemo obaliti Vučića - poručuje šef kavčana Radoje Zvicer, sada odbeglom policajcu Ljubu Miloviću, preko kriptovane telefonske aplikacije 10. januara 2021.godine, a povod ove priče bio je dolazak Džoa Bajdena na čelo SAD.

Sagovornici su, piše na skaju koju je Evropol dostavio crnogorskim istražnim organima a saglasni da izbor Bajdena za predsednika Amerike odgovara svima, osim Srbiji i velikosrpskoj politici“.

Milović u tom kontekstu navodi da se Bajdenovim dolaskom mora zaokrenuti politika na Balkanu, i da će SAD ići „na rušenje Vučića svim silama“.

- Rekao sam ti da samo mi možemo obaliti Vučića da mu na početak prvenstva 40.000 počne skandirati... Svaku vlast u Srbiji su obalili navijači - šalje poruku Zvicer.

Foto: TV Pink Printscreen

Govoreći o ovoj temi Dejan Vukelić, novinar, rekao je da definitivno prisustvujemo nečemu što se može nazvati medijska priprema atentata na Vučića.

- To je nekoliko puta bilo do sada, ali je sada intenzivirano, pre svega zbog specifičnih međunarodnih okolnosti. Vučić je, kako vreme odmiče, kako je Srbija sve jača i jača, sve veći trn u oku za sve više i više ljudi. Sada ta medijska priprema njegovog uklanjanja ima više segmenata - izjavio je Vukelić.

Foto: TV Pink Printscreen

Prema njegovim rečima, ključne stvari su dehumanizacija i kriminalizacija Vučića i njegove porodice, da bi ispalo da je on kriminalac, da nije ljudsko biće.

- Onda, u tom scenariju, ubiti Vučića bio bi herojski čin. Druga stvar je relativizacija realnih pretnji. Oni se smeju ozbiljnim pretnjama ozbiljnih ljudi - naveo je Vukelić.

Božidar Spasić, bivši obaveštajac, rekao je da je ovo tema iz 2021. godine, odnosno da su se tada dogovarali.

- Svi oni koji su razgovarali o tome, da obale Vučića, sada se nalaze u mišijim rupama, što dokazuje da se sa takvim stvarima ne treba igrati. Oni nisu imali namere da se igraju, već da izvrše atentat na našeg predsednika. Naše službe su to blagovremeno otkrile - naveo je Spasić.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako je rekao, obaveštajci smatraju da takvi razgovori ne mogu da se vode, a da iza njih ne postoje paravojne ili parapolicijske službe.

Saša Milovanović, direktor Srpskog telegrafa, kaže da je su možda sada oni u mišijoj rupi, ali da su ipak na slobodi.

- Jedan je begunac, drugi je zaštićen... Predsednik je govorio da se zna i ko stoji iza Zvicera. Zanimljivo je da on uspeva da se po belom svetu skloni, što ne može lako bez podrške nečije službe. Ta pretnja je vrlo realna, to je pretnja najmoćnije kriminalne organizacije - ocenio je Milovanović.

Foto: TV Pink Printscreen

On je podsetio na slučaj otvaranja spomenika Stefanu Nemanji, kada je planiran atentat na predsednika Vučića.

Milovanović je naveo da je suština pojedinih opozicionih medija da se ismeva pretnja, da se predsednik dehumanizuje i da se sve predstavi kao mafija.