AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić održao je sastanak povodom pozicije Republike Srbije u vezi Nacrta rezolucije „Međunarodni dan sećanja i obeležavanja genocida u Srebrenici“ sa državama članicama UN iz Latino-američke i karipske grupe.

- Informisao sam predstavnike Latino-američke i karipske grupe u UN o svim činjenicama i dalekosežnim posledicama donošenja rezolucije o Srebrenici. Informisao sam predstavnike Latino-američke i karipske grupe u UN o svim činjenicama i dalekosežnim posledicama donošenja rezolucije o Srebrenici - istakao je Vučić na svom Instagram profilu.

- Ukazao sam na sve opasnosti koje takva jednostrana i iznuđena rezolucija može da donese regionu, međunarodnom pravnom poretku i samim UN. Umesto novih podela i nestabilnosti, svima nam je potreban konstruktivan dijalog, međusobno poštovanje, poverenje i razumevanje kako bi radili zajedno na stabilnosti, ekonomskom razvoju i boljem životu svih naših naroda - ističe Vučić i dodaje:

- Naglasio sam da Srbija ostaje posvećena Povelji UN, donetim rezolucijama i međunarodnom javnom pravu, za koje verujemo da su osnovni principi bolje sutrašnjice, kao i da je za povratak mira u svetu potrebno vratiti veću ulogu UN.

Autor: