AKTUELNO

Poslanik Milovan Drecun kaže da Vjosa Osmani pričom o 20.000 silovanih Albanki pokušava da sakrije da je OVK zlostavljanja vršila sistematskih u funkciji etničkog čišćenja.

- Napravljena je provokacija u dogovoru Prištine i vodećih zapadnih država koje su sve to omogućile da se stvori jedna slika o tome da je Srbija zločinačka država, da je srpski narod zločinančki, da je počinjen navodni genocid nad Albancima na KiM tokom sukoba. To je priča koju Priština u poslednje vreme veoma intenzivno forsira i nije slučajno što je povezana sa ovim pokušajem da se izglasa nekakva rezolucija o navodnom genocidu u Srebrenici u GS UN - naveo je Drecun.

Foto: TV Pink Printscreen

Osvrnuo se i na navode o silovanjima na prostoru KiM.

Vjosa Osmani tom pričom o 20.000 navodno silovanih Albanki pokušava da sakrije istinu o tome da je teroristička OVK sistematski silovala sa namerom da zastraši ljude kako bi napustili svoje domove, a sve u funkciji etničkog čišćenja. Najviše su silovane Srpkinje, ali su silovane i Romkinje, devojčice od 12, 13 godina i to pred roditeljima. Jedna od njih je brutlno ubijena odsecanjem glave. Silovane su i Bošnjakinje i Albanke.

Drecun je istakao da je među ženama koje su silovali pripadnici OVK bilo i Albanki o čemu postoje i svedočenja.

- Imamo dve žene koje su preživele taj užas. Silovalo ih je po 30, 40 pripadnika OVK. Pripadnici ove terorističe jedinice su ubijali svoje žrtve, tako da se broj silovanih žena ne može precizno utvrditi - kaže Drecun.

Prof. dr Miroslav Bjegović, profesor bezbednosti kaže da napadi na srpsko stanovništvo na KiM ne prestaju.

Foto: TV Pink Printscreen

- Postavlja se pitanje ko je uopšte dozvolio dovođenje ovih žena na sednicu i kakva je uloga UN i samog Saveta bezbednosti. Njima je odlično poznata situacija na KiM. Ovo je još jedna prilika da predsednik Srbije svima kaže šta se stvarno dešava - istakao je Bjegović.

Lazar Stević, urednik TV Most, je istakao da prištinska strana nije spremna na dogovore i kompromise.

Foto: TV Pink Printscreen

- To se odnosi i na dinare. Ne očekujem puno od nove runde dijaloga - istakao je Stević uz ocenu da situacija postaje neizdrživa.

Priština ne želi nikoga da čuje i sluša. Aljbin Kurti je aktivan u celom regionu, deluje svuda....

Autor: