AKTUELNO

Nova fabrika kineskog giganta, kompanije “Lianbo”, puštena je danas u pogon u Radnoj zoni Kać, uz najviše zvanice. Fabrika će obezbediti nova radna mesta i smanjiti stopu nezaposlenosti, a Miloš Vučević, mandatar za sastav nove Vlade, koji je svečano otvorio postrojenje, istakao je da je ovo plod ozbiljnog rada, odricanja i jasne strategije.

-Najdraže mi je što sam čuo od prvih uposlenih u kompaniji da su zadovoljni, upoznao menadžera iz Šumadije, zaposlene iz Kule. Očekujemo da broj srpskih radnika raste. Nastavićemo da negujemo naše čelično prijateljstvo sa Kinom, da realizujemo ono što smo postigli kroz sporazum o slobodnoj trgovini i da radimo na svim onim stvarima koji predstavljaju strateške dogovore dva predsednika, predsednika Sija i predsednika Vučića. Za Srbiju postoji samo jedna i nedeljiva Kina, sa jednom legalnom i legitimnom Vladom. Koliko je uspešna kompanija “Lianbo” pokazuje da su kupci najveće svetske kompanije- “porše”, “maserati”. Došla je ozbiljna fabrika u našu Srbiju, u radnu zonu Kać- istakao je Vučević i naglasio da je prošlo vreme onih koji su zatvarali fabrike u Novom Sadu.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić naglasio je da se poslovni ambijent gradio korak po korak, a sve u cilju stvaranja boljeg kvaliteta života Novosađana.

-Sećam se da su 2012. godine bila objavljivana samo imena zatvaranih fabrika. Bila su to teška vremena. Nasledili smo Grad bez ijedne najavljene investicije. Trebalo je mnogo rada, truda i mudrosti da stignemo do ovoga danas. Nismo se pitali da li možemo, znali smo da moramo, zbog Novog Sada i naše Srbije. Za samo 12 godina nizali su se uspeh za uspehom i fabrika za fabrikom. Sada je nezaposlenost ispod šest posto. Na novosadskom tržištu beležimo rast stranih investicija, beležimo ulaganja od oko 332 miliona evra, a u narednom periodu očekujemo ulaganje od 370 miliona evra. Dolazak nove kineske kompanije je velika vest za Srbiju i Novi Sad. Uz pomoć predsednika Aleksandra Vučića uspeli smo da se izborimo da svetski gigant izabere Novi Sad- naveo je Đurić.

Autor: