AKTUELNO

Demokratska stranka nalazi se pred novim raspadom, jer nezadovoljni članovi ove partije traže da Dragan Šutanovac podnese ostavku na mesto predsednika demokrata, saznaje pink.rs.

Zbog katastrofalnih rezultata DS-a na izborima za Beograd, kako kaže naš izvor, i nikada gorih od obnavljanja DS-a i uvođenje višepartijskog sistema, deo članstva ove partije zatražilo je od Šutanovca i ostatka rukovodstva da podnesu ostavke.

Prema nekim informacijama, predsednik Gradskog odbora DS u Beogradu Balša Božović podneo je juče ostavku na tu funkciju.

Navodno, Božović je članovima Gradskog odbora poslao dopis u kom je naveo da „poraz na izborima za Skupštinu Beograda obavezuje da, u ime budućnosti DS, svako ponese deo sopstvene odgovornosti“.

Očigledno je, da i posle ovakve izjave Božovića, u DS-u vlada veliko nezadovoljstvo i da ih čekaju nova previranja.

Ništa nije lepša situacija ni u taboru Saše Jankovića čiji se Pokret slobodnih građana počeo osipati, a oni koji ostaju u Pokretu traže da Janković podnese ostavku.

-Već duže vremena vlada nezadovoljstvo članova Pokreta prema samovoljnoj politici koju promoviše Saša Janković. Članovi ovog pokreta iako nisu hteli da podrže Dragana Đilasa na beogradskim izborima kao zajedničkog kandidata, Janković je uspeo da izgura tu ideju. Ovim zajedničkim rezultatom najviše je izgubio naš Pokret i ispalo je da smo radili na promociji Đilasa, njegove politike i možda mu otvorili vrata za formiranje njegove stranke, a naša polako zatvaramo. Mi smo najveći gubitnici i za to stanje je najodgovorniji Saša Janković. Narednih dana ćemo razmotriti buduće korake i tražiti da Janković odstupi sa mesta vođe Pokreta – kaže naš izvor iz PSG-a i dodaje da već duže vremena ugledni ljudi napuštaju Pokret zbog nesuglasica i samovolje Jankovića.

Akademik Dušan Teodorović pozvao je Sašu Jankovića, lidera Pokreta slobodnih građana, da se povuče posle poraza na lokalnim izborima u Beogradu.

Teodorović je takođe, Jankovića podsetio na njegovu prošlogodišnju izjavu da će biti najodgovorniji u slučaju neuspeha na beogradskim izborima. „Da, odgovoran si. Održi reč i povuci se“, napisao je Teodorović u utorak na Tviteru.

On je postavio i link za tekst u kojem stoji pomenuta Jankovićeva izjava. Janković je u intervjuu iz juna prošle godine poručio da će, za eventualni poraz opozicije na predstojecim izborima u Beogradu, on biti odgovoran. „Za poraz će biti jasno da sam ja odgovoran“, izjavio je on tada.

Do sada ostavke su podneli svi članovi predsedništva DJB, predsednik te stranke Saša Radulović, zamenica predsednika Miroslava Milenović, potpredsednik Dušan Pavlović, potpredsednica Jasmina Nikolić i potpredsednik Aleksandar Stevanović, saopštio je ovaj pokret.

Nezadovoljnih, prema informacijama, ima i u Dverima pa se očekuje i da članstvo te stranke zatraži ostavku Boška Obradovića.

#Balša Božović

#Demokratska stranka

#Dragan Šutanovac

#Saša Janković

'