AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je danas posle podne u Mostar, gde se sastao sa hrvatskim članom Predsedništva Bosne i Hercegovine Draganom Čovićem.

Za njihov susret vlada veliko medijsko interesovanje, te je ogroman broj televizijskih i novinarskih ekipa sačekao šefa srpske države ispred sedišta hrvatskog člana Predsedništva BiH.

Vučić u Mostaru sutra otvara 21. Međunarodni privredni sajam, na kojem će se Srbija, kao zemlja - partner, predstaviti kroz učešće više od 60 najjačih srpskih kompanija, kao i pratećim kulturnim programom.

Pored ekonomije i bilateralnih i regionalnih tema, predsednika u Mostaru oeekuju i značajni politički razgovori, budući da će sutra razgovarati sa Bojkom Borisovim, predsednikom Bugarske koja predsedava EU, a jedna od tema mogla bi da bude predstojeći Samit EU - Zapadni Balkan, u Sofiji.

Španija je jedna od tri zemlje koje, prema dosadašnjim informacijama, neće da ucecstvuju u svojstvu članica EU ukoliko na samitu učestvuje nepriznato Kosovo, odnosno predstavnici Prištine.

Inače, predsednik Vučić je poslednji put boravio u Mostaru pre mesec dana, 6. marta, kada je učestvovao na trilateralnom sastanak članova Predsedništva BiH i predsednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

Vučić je, tada, pozvao privrednik na sajam u Mostaru na kom je Srbija zemlja partner.

U Mostar, povodom Sajma privrede, dolaze i predsednik Crne Gore Filip Vujanović, i hrvatski premijer Andrej Plenković.

Pročitajte još: ĐURIĆ: Srbija želi mir, dok Tači preti puškama, priziva rat, mržnju i sukobe!

#Aleksandar Vučić

#Dragan Čović

#Mostar

'