AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće danas sednici Vlade Srbije sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije, koja će biti održana u Palati Srbija, a na kojoj će biti odobren najsveobuhvatniji paket pomoći i podrške srpskom narodu na KiM u poslednjoj deceniji.

Vučić izjavio je da će se na sednici razgovarati o onome što im je obećao, kako im pomoći u svim sferama društvenog života.

- Ja ću se kratko obratiti i zamoliću Vladu Srbije i ministre da, u skladu sa onim što smo obećali našem narodu na KiM, pomognemo u svim sferama društvenog života , od infrastrukturinih radova, do nastavka i uvećanja podrške i pomoći u zdravstvu, obrazovnom sistemu, naravno u investicijama - rekao je sinoć Vučić novinarima u Istanbulu.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić očekuje da će na sednici biti odobren najsveobuhvatniji paket pomoći i podrške srpskom narodu na KiM u poslednjoj deceniji.

- Tu su obnova Kliničkog centra, puteva, bolnica, škola - rekao je juče Đurić, podsetivši da je inicijativa za zajedničku sednicu potekla od predsednika Srbije.

Đurić kaže i da će Vlada Srbije učiniti sve kako bi srpskom narodu i drugim građanima koji se osećaju delom našem zemlje na KiM olakšalo opstanak u teškim usklovima.

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić rekao je za Tanjug da sednica predstavlja finalizaciju svega što je dogovoreno na sastanku predsednika Vučića sa predstavnicima Srba sa KiM tokom njegove posete južnoj pokrajini u septembru i da očekuje da će na sastanku biti odobreni brojni projekti, koji se tiču ekonomskog unapređena Srba na KiM.

Naglasio je da predsednik Vučić ima punu podršku Srba sa KiM da istraje u borbi za pronalaženje održivog kompromisnog rešenja koje bi, dodaje Simić, uvažilo interese Srba i Srbije, ali i legitimne interese Albanaca na KiM.

#Aleksandar Vučić

#Kosovo i Metohija

#Vlada Srbije

'