AKTUELNO

Izborni proceš u Nikšiću odvija se bez većih nepravilnosti, kaže za predsednik Opštinske izborne komisije u Rade Perišić i navodi da je policija intervenisala samo na jednom biračkog mestu zbog, kako navodi, upada predstavnika koalicije ''Za budućnost Nikšića''.

Perišić ističe da se lokalni izbori u tom gradu sprovode u skladu sa zakonom i pravilima o radu na izbornim mestima, a da je do 14 časova prijavljen incident na biračkom mestu 118 u Dragoj Luci kada je, kako navodi, grupa ''nepozvanih lica'' oduzela izborni materijal i glasačku kutiju za glasanje putem pisma.

On je kazao da je policija intervenisala i izborni materijal vratila biračkom odboru.

''Na istom biračkom mestu upala je grupa predstavnika koalicije 'Za budućnost Nikšića'' s nosiocem liste Markom Kovačevićem. O tome nas je obavestio birački odbor, a nakon toga je intervenisala policije'', rekao je Perišić.Birački proces je kasnio jutros na dva biračka mesta u Nikšiću zbog uključenih kamera, a Perišić kaže da je OIK odmah intervenisala i da su kamere isključene ,ali da su pojedini predstavnici biračkih odbora tražili da se kamere prekriju.

''Mi smo to uvažili ali se zato na jednom biračkom mestu kasnilo pola sata, a na drugom mestu 50 minuta'', kazao je Perišić.

Dodao je i da je izlaznost na lokalnim izborima u Nikšiću slična kao na parlamentranim izborima prošle godine, ali da je teško prognozirati konačnu izlaznost do zatvaranja biračkih mesta u 20 časova.

''Predizborna kampanja bila je dosta agresivna, tako da je interesovanje birača veliko. Osim jednog incidenta, nisu prijavljene nepravilnosti koje bi uticale na tok i rezultat izbora, videćemo do kraja šta će biti'', naveo je Perišić.

Iz crnogorske policije je saopšteno da je o događaju na biračkom mestu 118 obavešten državni tužilac i da je rad na tom predmetu u toku.U saopštenju se navodi da je konstatovano da glasačka kutija nije ukradena niti oštečena.Policija je negirala i informaciju da je bilo ko pretučen na tom biračkom mestu.

#Nikšić