AKTUELNO

Policija je završila istragu nakon što je izgorela kuća starice Ljube Obradović na Baniji i saopštila da su pronađeni fragmenti nalik na ljudske kosti.

Iako to još nije zvanično potvrđeno, sve ukazuje da je baka Ljuba izgubila život u požaru koji je potpuno uništio trošnu kuću u kojoj je živela.

- U utorak, 1. februara, u poslepodnevnim časovima, policija je dobila dojavu da je u mestu Donji Klasnić na glinskom području u potpunosti izgorela drvena kuća u kojoj je boravila žena starije životne dobi - saopštila je policija, koja ima i pretpostavku kako je do požara došlo.

- Na mestu događaja je obavljen uviđaj, u saradnji sa radnicima Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i veštačenja „Ivan Vučetić“. Nije se mogao utvrditi tačan uzrok požara, pa je najverovatniji uzrok čunak peći koji prolazi kroz drveni plafon kuće, kao i moguće korišćenje petrolejske lampe. Pretragom mesta događaja pronađeni su fragmenti koji svojim izgledom podsećaju na kosti ljudskog porekla. Tragovi su uzeti i biće dostavljeni na veštačenje - kažu u sisačko-moslavačkoj policiji.