AKTUELNO

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je da novo neometano paljenje srpskog lista "Novosti" u Zagrebu predstavlja jasan signal da proustaške snage nastavljaju da podstiču na mržnju i pozivaju na nasilje prema preostalim Srbima u toj zemlji.

-Glavni cilj antisrpske kampanje jeste da se preostali Srbi isele ili asimiluju, ili ako to ne učine šalje im se poruka da će im se ponoviti 1991. godina kada su fizički napadani, maltretirani i ubijani u nizu hrvatskih gradova, kao i tokom i posle niza hrvatskih zločinačkih akcija 1991-1995. godine - ocenio je Linta u saopštenju.

On je dodao da hrvatska vlast snosi punu odgovornost za raspirivanje mržnje i pozivanje na nasilje prema Srbima jer policija obezbeđuje skupove Autohtone hrvatske stranke prava i mirno posmatra njenog predsednika Dražena Keleminca kako pali "Novosti".

Desetak pripadnika desničarske vanparlamentarne Autohtone-hrvatske stranke prava protestovalo je u utorak ispred centrale Srpskog narodnog veća (SNV) u Zagrebu i redakcije "Novosti" gde su ponovo spalili primerke tog nedeljnika čiji je izdavač SNV.

Policija nije reagovala.

#Hrvatska

#Miodrag Linta

'