AKTUELNO

Region je potresla vest o brutalnom ubistvo Saše K. (46), oca četvoro dece, čije je beživotno telo, vezanih ruku i nogu i sa glavom oblepljenom selotejp trakom, pronađeno 30. januara u šumi kod Doboja.

Policija je do sada privela troje osumnjičenih u ovom slučaju - Andreu K. (34), suprugu ubijenog, potom njihovu maloletnu ćerku (14), ali i Dražena L. (19) koji je, kako se veruje, bio u ljubavnoj vezi sa Sašinom ženom.

Analizirajući ovaj slučaj, Dejan Radenković, bivši pomoćnik načelnika Uprave kriminalističke policije MUP-a Srbije je naveo da je okidač mogao biti strah od razvoda zbog otkrivene preljube.

Foto: TV Pink Printscreen

- Kako prolaze dani, istraga ide svojim tokom, a prolaze i razlozi zbog kojih policija i tužilaštvo ne mogu da iznesu neke činjenice do kojih su došli, pa će se vremenom pojavljivati i odgovori na neka pitanja - naveo je Radenković za Pink.

Ukazao je da se sada pojavljuje i Andreina sestra čiju ulogu u zločinu tek treba ispitati.

- Potrebno je utvrditi ko je nju angažovao da dođe do leka, a očigledno je sestra. Zanimljivo je doći i do odgovora na pitanje kako su uopšte došli na ideju da upotrebe baš taj lek kako bi omamili Sašu i izvršlili svoju nameru - rekao je Radenković.

Foto: Tanjug/Video

On je ukazao da su počinioci, ipak, planirajući ubistvo napravili izvesne propuste, pa je zločin otkriven.

- Očigledno je da je Andrea osoba koja dobro manipuliše ljudima. Ako je ona organizator, a čini se da jeste, ona je u ceo zločinački plan uvukla i ljubavnika, tinejdžera, pa i njegovu ćerku. Mogla je sve da prijavi policiji...ali nije. Očigledno je majka imala mnogo veliki uticaj - naveo je Radenković.

Dodao je, da je njemu kao policajcu, u oku upao i detalj da je ona od strane Sašinog rođaka u gradu viđena sa ljubavnikom i da je to Saši preneto.

- Nije nemoguće da da je bojeći se da ne izgubi lagodan život, bio okidač koji je inicirao brži rasplet - naveo je Radenković.a

Autor: