AKTUELNO

Melanija Tramp ovim potezom izazvala ogorčenje Meksikanaca.

Nakon što je Donald Tramp stigao na vlast podigla se velika prašina, a odnosi između Amerike i Vašingtona su nikad zategnutiji. Tramp navodno planira da zidom ogradi SAD od Meksika, a onda je na scenu stupila Melanija i izazvala dodatni bes kod Meksikanaca.

Prva dama Amerike osvanula je na naslovnoj strani časopisa "Vanity Fair" u meksičkom izdanju i to u vrlo glamuroznom izdanju. Na spornoj naslovnoj strani Melanija Tramp sedi ispred činije pune nakita, a skupocenu ogrlicu namotava viljuškom.

Magazin "Vanity Fair" je na društvenim mrežama počeo sa promocijom svoje priče o "intrigantnoj prošlosti prve dame", i to istog dana kada je je iz Bele kuće stiglo saopštenje da će Meksikanci biti naterani da plate izgradnju zida između njih i Amerike.

Ova naslovnica je razbesnela mnoge, a odmah je krenula polemika na društvenim mrežama.

Foto: Tanjug

- Hvala Veniti Fer što na naslovnoj strani imate Melaniju. Divan primer senzibiliteta, empatije, patriotizma i inteligencije uredništva - napisao je politolog i urednik meksičkog lista Reforma.

U meskičkom izdanju "Vanity Fairy" Melaniju su predstavili kao "lepu, sramežljivu i obzirnu ženu" što je poprilično čudno budući da je Donald Tramp godinama na ratnoj nozi sa ovim listom. Međutim, treba napomenuti da je moguće da je sporna fotografija nastala ranije, a ne za potrebe aktuelnog izdanja.

Autor: J. V.

#Meksiko

#Melanija Tramp

#Prva dama

'