AKTUELNO

Sudbina princeze Dajane ni 25 godina nakon njene tragične smrti ne prestaje da intrigira javnost.

Ova princeza za svog života bila je obožavana, rušila je društvena pravila i pružala neverovatnu bezuslovnu ljubav, svima, a posebno svojim sinovima koje je dobila iz braka sa princom Čarlsom.

Ipak, njihov brak praktično je od prvog dana bio osuđen na propast, a kako se veruje razlog za to je princeza Kamila.Princ Čarls i princeza Dajana venčali su se 29. jula 1981. godine, a venčanje iz bajke o kakvom svaka žena sanja, ubrzo je postalo najgora noćna mora za Lejdi Di.Javna je tajna bila da srce Kamile Parker, koja je bila udata za Endrua Parkera Boulsa, pripada samo princu Čarlsu uprkos tome što se, on oženio princezom Dajanom.

Foto: Tanjug AP/Herman Knippertz

U jednom od pisama koje je princ Čarls poslao lordu Mauntbatenu, stricu svog oca princa Filipa, u tom periodu, tužni princ slomljenog srca govoreći o Kamili piše:

- Pretpostavljam da će osećaj praznine jednom proći.

Međutim, izgleda da nikada nije prošao. Naime, tokom medenog meseca, Lejdi Di je kod Čarlsa pronaša Kamilinu fotografiju. Usledila je svađa, a iako je on pokušao da nađe opravdanje za ovaj potez, Dajana mu to nikad nije oprostila. Ipak, odlučila je da ostane sa njim...

Foto: Tanjug AP/Kirsty Wigglesworth

Sa godinama u braku stvari se nisu popravljale, već su samo postajale sve gore i gore da bi eskalirale kada je Dajana na svet donela drugog sina.Kako je njihov brak u trenutku Harijevog rođenja uveliko bio na "klimavim nogama" verovalo se da će prinova spasiti njihov odnos. Ipak, Čarls je priželjkivao devojčicu, i nije bio srećan što je dobio drugog sina.

- Dečak je, a čak ima i riđu kosu- rekao je Čarls kada je ugledao drugog naslednika i otišao da igra polo. Dajani je takvo ponašanje slomilo srce.

Oni do Dajanine smrti nisu uspeli da izglade stvari, a danas je Čarls u braku sa svojom prvom ljubavi Kamilom, a čini se da je par zaista srećan.

Autor: M.K.