AKTUELNO

Izraelska vojska kasno sinoć, krenula je u kopneno-vazdušnu operaciju u Gazi u cilju slamanja otpora HAMAS-a i prekidu raketnih napada na Izrael koji traju već puna tri dana.

Novinar Darko Zlojutro kaže za Pink da je sve to dovelo do novog nasilja i stradanja, kao i da se vidi kako je ova operacija temeljno pripremljena. Dodaje i da se može očekivati veliko krvoproliće.

Foto: TV Pink Printscreen

Već je dovelo do novog nasilja i stradanja. Vidimo da je Izrael zaista ozbiljno ušao u tu priču. Tenkovi ulaze u pojas Gaze, šire se snimici po društvenim mrežama. Gasi se video-nadzor, društvene mreže su ugašene, vidi se da je ta operacija spremana temeljno. Možemo očekivati, nažalost, jedno veliko krvoproliće - kaže Zlojutro.

Foto: TV Pink Printscreen

Branko Radun, politički analitičar, kaže da se radi o teritoriji koja je porvršinski mala, ali da u ovom delu živi veliki broj stanovnika. Dodaje i da je reč o narodu koji ima isti običaje, ali da su različite vere.

Foto: TV Pink Printscreen

To je jedna mala teritorija, kao Vojvodina, i tu kada bombarduju Palestinu, to je kao da neko iz Beograda bombarduje Mladenovac. To je mali prostor, ali ima dosta stanovnika. Bilo je tu više ratova, ali i mirenja. To je narod koji ima iste običaje, ali su različite vere - kaže Radun.

#Novo jutro