AKTUELNO

Skoro 7,2 miliona kuća i poslovnih objekata u više američkih saveznih država ostalo je bez struje od posledica uragana Irme koji se u međuvremenu kao tropska oluja kreće jugoistokom SAD. Najveći broj ljudi koji su ostali bez struje je u Floridi, prenosi AP.

Zvaničnici za upravljanje vanrednim situacijama te savezne američke države rekli su da je oluja dovela do nestanka struje kod više od 6,5 miliona potrošača širom te zemlje.

Glavni izvršni direktor elektroprivredne kompanije "Florida Pauer end Lajt" (Florida Power & Light) Erik Siladži rekao je da je Irma izazvala najrasprostranjeniju štetu u istoriji te firme.

Najveća šteta najverovatnije je u oblasti Nejplsa, ali je u toku potpuna procena, prenosi AP.

Putin se slaže sa slanjem plavih šlemova na istok Ukrajine

On je dodao da je oko 19.500 električara raspoređeno kako bi se popravila situacija. U međuvremenu, elektroprivredna kompanija Djuk Enerdži (Duke Energy) objavila je danas da je više od 860.000 domova i preduzeća, njihovih potrošača u Floridi, ostalo bez struje.

Američka savezna država Džordžija prijavila je nestanak struje u više od 570.000 kuća i preduzeća, a Južna Karolina 80.000.

#Amerika

#uragan

'