AKTUELNO

U razornom zemljotresu koji je u utorak pogodio Meksiko, stradale su najmanje 282 osobe, 50 se vodi kao nestalo, srušilo se pedesetak zgrada u Meksiko sitiju i drugim mestima, najnoviji su podaci o posledicama ove prirodne katastrofe.

Spasilačke ekipe i dalje tragaju za preživelima, prenosi Rojters. "Nećemo obustaviti potragu i nastavićemo spašavanje dok ne nađemo poslednjeg preživelog", napisao je na Tviteru vojni komandant.

Kako se navodi, spasilački napori usmereni su na 10 srušenih zgrada u Meksiko Sitiju, jer se veruje da u njima ima preživelih.

Ministar unutrašnjih poslova Migel Osorio Cong izjavio je da meksička vojska i policija nastavljaju sa radom, dok postoji i najmanja mogućnost da će pronaći još preživelih, a spasilačkim timovima priključili su se i civili, prtenosi Glas Amerike.

Predsednik Enrike Penja Nijeto posetio je lokaciju, na kojoj se srušila trospratna škola u Meksiko Sitiju. Kako Glas Amerike saznaje od Mirjane Kotlajić, otpravnice poslova u ambasadi Srbije u Meksiku, prema dosadašnjim podacima u zemljotresu nema povređenih državljana Srbije.

#Meksiko

#Zemljotres

'