AKTUELNO

Vest da je kraljica Elizabeta II preminula prethodnog dana potresla je ostrvo. Kraljica tokom 96 godina života nije gotovo nikad transparentno izražavala svoje mišljenje, pa se tako i čuvala tajna za koji je klub ona navijala. Član Laburističke stranke DŽeremi Korbin jednom je prilikom rekao je Elizabeta zapravo veliki fan Arsenala, ali pitanje je koliko je to tačno.

Elizabeta II je trebala 2006. godine otvoriti novo zdanje premijeligaša koji je napustio legendarni "Hajberi" i prešao na stadion "Emirejts", ali je zbog povrede leđa odustala. Kasnije je što je zanimljivo u Bakingemsku palatu primila celu Arsenalovu postavu.

- Čini se da je kraljica veliki fan fudbala i rekla nam je da navija za Arsenal. Delovalo je kao da je odmah znala ko sam ja i razmenili smo nekoliko posebnih reči - rekao je bivši "topdžija" Sesk Fabregas o tom susretu.

No, pitanje je koliko je to tačno. Britanski "Dejli Mejl", koji je nekad bio list vrlo blizak kraljevskoj porodici, objavio je još u 60-im godinama prošlog veka, da je kraljica navijačica kultnog Vest Hema iz istočnog Londona.

Ta tvrdnja nikad nije potvrđena niti opovrgnuta, pa je ostala dilema koji od ova dva tima iz prestonice je pokupio veće simpatije pokojne Elizabete. Mada, nije retkost da ljubitelji fudbala simpatišu i više klubova istovremeno.