AKTUELNO

Prethodna noć na teritoriji Ukrajine je bila napeta, svi regioni su bili pod vazdušnom opasnošću, javlja iz Ukrajine reporter TV Pink Mladen Mijatović.

- Ruska vojska je tokom noći gađala iz aviona, brodova, podmornica mnoge gradove na teritoriji Ukrajine. Prema nezvaničnim informacijama ubijena su tri civila, a više osoba je povređeno prilikom bombardovanja ukrajinskog grada Lucka - javlja reporter Pinka i dodaje:

Foto: Tanjug AP/Efrem Lukatsky

- Ruske rakete pogodile su zdravstvenu ustanovu i zgradu jednog civilnog preduzeća u gradu Smili, a u tom gradu u Ukrajini delimično je zaustavljeno vodosnabdevanje. Prema nezvaničnim informacijama četiri osobe su povređene u napad na grad Lavov koji se nalazi na samo 70 kilometara od granice sa Poljskom, odnosno teritorije sa NATO alijanse, to je najzapadniji grad u Ukrajini.

Foto: Tanjug AP/Libkos

Prema rečima našeg reportera, gađan je i Lavovski region, a ošetećene su zgrade i civilni objekti u Lavovskom regionu.

- U gradu Dnipru, najmanje jedan civil je povređen prilikom ruskog granatiranja, a delovala je i ukrajinska protivvazdušna odbrana. prema nezvaničnnim informacijama oboreno je 16 od 28 projektila koje su ruske snage lansirale tokom noći. Jedna izuzetno teška noć za celu Ukrajinu.

Foto: TV Pink Printscreen

#Ukrajina